goed doel

Goed Doel 2023 - Rita & Jos 

Op de bestuursvergadering van De Heikantse Bierliefhebbers van december 2022 werd beslist dat de club op zich geen Goed-Doel-Acties zoals dat in het verleden gebeurde meer zou organiseren. Deze beslissing was niet eenparig, maar democratie is democratie, vandaar. Enkele leden (van binnen en buiten het bestuur) uitten de wens om er, desnoods apart van De Heikantse Bierliefhebbers, toch mee door te gaan, indien mogelijk. Het bestuur van De Heikantse Bierliefhebbers had er geen probleem mee om het nodige materiaal en de communicatiekanalen om de acties wereldkundig te maken (website, facebook, nieuwsbrief, ’t Bierboekske,…) ter beschikking te stellen. Waarvoor dank.

Er kon dus een goed doel 2023 gekozen worden. In ’t verleden waren er 2 stelregels: het goed doel mocht “niet te groot” zijn en het mochten “geen privé personen” zijn. Omdat het nu niet meer De Heikantse Bierliefhebbers zijn die organiseren, willen we (we noemen onszelf het goed-doel-team) voor één keer afwijken van een van de voorwaarden – we willen deze keer wél aan privé personen geven.

Tijdens het Goed-Doel-Weekend 2022 bij brasserie Fantôme in de Ardennen kregen Rita & Jos vroeg op zondagmorgen het rampzalige telefoontje dat hun huis in brand stond. Alles afgebrand, hun hele hebben en houden in de vlammen opgegaan… Daar sta je dan, met alleen nog de kleren die je aan hebt… Gelukkig kwamen er snel benefiet-acties op gang: buren, vrienden, kennissen, familie… schoten in actie en zamelden centen, kleren, huisraad, enz… in. Ook De Heikantse Bierliefhebbers deden, samen met Chef’s BBQ en sponsoring van een aantal brouwerijen, een mooie benefietactie in CC De Mol in Lier: Chefstival. U begrijpt dat de opbrengsten van onze goed-doel-acties 2022 naar Rita & Jos zullen gaan. We kunnen ook weer rekenen op de medewerking van Pétanqueclub Stapveld uit Berlaar en Brasserie Fantôme uit Soy. En we zijn blij met de morele en materiële steun van De Heikantse Bierliefhebbers. Waarvoor dank!

weekend voor het Goede Doel in Soy >>>

chocolade >>> en acties >>>